"NYBAGTE" FORÆLDRE TIL ET HANDICAPPET BARN
DETTE KURSUS KAN DU FÅ BEVILLIGET GENNEM DIT BARNS SAGSBEHANDLER HOS DIN KOMMUNE -
HAR DU BRUG FOR HJÆLP TIL DETTE - SÅ KONTAKT OS

NÆSTE KURSUS START
22 NOVEMBER 2016
I
KØBENHAVN
ODENSE OG
ÅRHUS
TILMELDING PÅ
42 24 44 48
Kursus for nybagte forældre til et handicappet barn.
At blive forældre til et handicappet barn er som at rejse til Amsterdam med en turistguide over Rom. Man forventede at skulle se de romerske ruiner, Peterskirken, Colosseum, Den spanske trappe og alle Rom´s øvrige seværdigheder. Nu står man så i Amsterdam, og kan ikke finde nogle af de berømte steder man havde glædet sig til at se. Amsterdam synes anderledes og uoverskuelig og man lægger slet ikke mærke til alle Amsterdams flotte kanaler, tulipaner, vindmøller, charmerende atmosfære og øvrige skønhed. For man forberedte sig jo til og forventede Rom men kom til Amsterdam i stedet for.
At blive forældre til et handicappet barn kan sammenlignes med at ende i Amsterdam når man havde forventet at komme til Rom. Livet og fremtids udsigterne er ikke som forventet. Man har svært ved at se, at den anderledes flotte blomst i blomsterbuketten – nok ser anderledes ud – men stadig er en utrolig flot blomst der bare skal sættes i de rette omgivelser. Derfor har Handicapkonsulenterne udviklet kurset: Nybagte forældre til et handicappet barn.
Formålet med kurset er at give de nybagte forældre en nødvendig og efterspurgt viden om livet som forældre til et handicappet barn. Kurset er ment til at give forældrene et indblik i hvad de kan forvente sig af fremtiden og hvad de skal være opmærksomme på – både i forhold til barnet, søskende samt deres parforhold. På kurset vil vi bl.a. berøre hvordan man som forældre bearbejder de mange følelser, hvad skal man være opmærksom på i forhold til øvrige søskende og familie ligesom kurset indeholder mange praktiske informationer om muligheder for hjælp nu og fremover fra det offentlige og handicaporganisationer.
Kurset løber over 4 hverdage og indeholder de forskellige dage bl.a. følgende:
Dag 1: Typiske livsfaser i et handicappet barns liv
Støttemuligheder og det sociale
sikkerhedsnet i Danmark
Ansøgninger og ankemuligheder
DUKH (Den uvildige konsulentordning
på Handicapområdet)
Dag 2 Hjem versus institution - hvor skal mit barn
bo, hvornår og hvor længe ?
Aflastningsmuligheder de første 18 år.
Dag 3 Økonomi, praktisk hjælp og støtte samt
arbejdslivet fremover.
Dag 4 Håndtering af følelser overfor sig selv, sin
partner, søskende og øvrige familie og
venner
Kurset vil blive undervist af faguddannede socialrådgivere, psykoterapeuter samt forældre med erfaring fra eget handicappet barn.
FOR YDERLIGERE INFORMATION
RING 42 24 44 48
ELLER
SEND OS DIN TILMELDING PÅ
